Powered By Blogger

środa, 8 lutego 2012

SUROWY TYDZIEŃ- DZIEŃ 7

No i dzień 7 moi kochani!!!
Wreszcie będę jadł bez aparatu:)
Bardzo dziękuję za aktywność z Waszej strony, to bardzo ważne dla mnie jak widzę, że korzystacie z tego co robię, a co najważniejsze, że wykorzystujecie to również w życiu
Dzięki, że jesteście!!!

ŚNIADANIE:

Sok 300 ml;
- jabłko
- cytryna
- imbir
- jarmuż
- pietruszka
- koperek

DRUGIE ŚNIADANIE:

Sok dokładnie jak wyżej:)

TRZECIE ŚNIADANIE:

Sok dokładnie jak wyżej:):)

CZWARTE ŚNIADANIE:

Sok dokładnie jak wyżej:):):)


PRZEKĄSKA:

- 4 banany

OBIAD:

Zupa grzybowa:

- 7-8 pieczarek
- 100 g migdałów namoczonych kilka godzin wcześniej
- sos sojowy (ja mam tamari)
- pieprz, sól
- sok z połowy cytryny
- 3 łodygi selera naciowego

Kapelusze pieczarek pokroić na małe kawałki, nóżki  wrzucić do blendera. Polać kapelusze sosem sojowym, wymieszać i zostawić na 2 godz.
Resztę składników wrzucić do blendera zblendować, przelać do garnka i dodać marynowane kapelusiki.
Przyprawić do smaku  i smacznego:)



PRZEKĄSKA:

-2 banany
- 2 mandarynki

KOLACJA:
Zapiekanka warzywna:

- ziemniaki
- marchewka
- cebula
- papryka zielona, żółta i czerwona
- pieczarki
- kalafior
- cukinia
- pieprz, sól
- sos sojowy (ew. maggi)
- por 

Podgotować ziemniaki, resztę składników, podgotować  w osobnym garnku z małą ilością wody lub podsmażyć na patelni. przyprawić.
Wymieszać wszystko w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika na 20 min w temp ok 180 stopni.
Po 20 min wyjąć z piekarnika i zjeść:)

Sałatka (surówka);

- kiełki fasoli mung
- por(a)

Sos;

- awokado
- ogórek
- czosnek
- pieprz, sól 
- sok z cytryny

Wrzucić wszystko do blendera, zblendować, polać kiełki, wymieszać i smacznego:)



DZIĘKI MARCEL;)

Jeszcze raz dzięki za uczestnictwo w ,,SUROWYM TYGODNIU" wysyłam dużo ciepła, a co najważniejsze zapraszam do wspólnej zabawy przez kolejne 7 dni na blogu ANI .


22 komentarze:

  1. Bardzo ciekawy tydzień :) czekałam z niecierpliwością na nowe przepisy :) Wielkie dzięki za poświęcony czas i jedzenie z aparatem ;) Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzieki wielkie za calotygodniowe pyszne jedzonko!
    Sporo sie poduczylam nowosci.
    Pozdrawiam z serca Ciebie, Twoja cudna rodzinke i wszystkich, ktorzy tutaj zerkaja.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krysiu DUŻO ciepełka dla Ciebie i Twoich bliskich również!!!

      Usuń
    2. Dziękujemy i też pozdrawiamy!

      Usuń
  3. dziekujemy:)

    a zupa cudna!
    musze tylko nabyc blender jakis normalny bo z ta reczna krowa juz mi sie nie chce;)

    posiadasz vitamixa czy blendteca??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie mam ani jednego, ani drugiego. Mam zwykły blender i daje sobie radę całkiem, całkiem. Chociaż kiedyś miałem przyjemnośc blendować w blendtecu i nie poweim różnica jest wielka, może kiedyś sobie coś takiego sprawię, póki co wolę destylator i dehydrator.
      papap

      Usuń
    2. skad nabywasz? z juicelandu mozee?? destylator hmm rozne sa opinie na temat wody destylowanej, nie wiem wlasciwie czemu wierzyc. Trzea by sie zdecydowac,tylko tak drogo:)

      Usuń
    3. Nabywam gdzie taniej:), a moim zdaniem destylowana woda jest najlepsza (zaraz po takiej ze źródełka:)), tylko można dodać do niej troszke soku z cytryny, trawy pszenicznej lub algi i juz jest spoko.

      Usuń
    4. a co z tym wyplukiwaniem mineralow?? wyslij mi prosze jakies info na ten temat w chwili wolnego:) dziekuje

      Usuń
    5. Tak na szybko to cięko będzie mi przesłać CI konkretne linki, ale większość surowych lekarzy poleca wode destylowaną, ale każą dodac do niej sól, czy te składniki, o których pisałem wcześniej. Tutaj np dr G. Cousens mówi właśnie, że dla niego destylowana jest najlepsza, ale filmik po angielaku (z tego co widziałem, to jesteś w UK, to nie powinno, to być problemem:)): www.youtube.com/watch?v=vOJxYRosPRU

      Usuń
    6. nie ma problemu ze po ang,bardzo dziekuje!:)

      Usuń
  4. świetne przepisy , na pewno skorzystam z przepisu na zupę chociaż inne też na pewno bo są ciekawe i aż ślinka leci ;-) dziękuje bardzo pozdrawiam basia ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja również dziękuję ślicznie :) Korzystam z Twoich przepisów ile mogę ;) Zachwyca mnie prostota i te Twoje zupy- strasznie pyszne!
    Taki tydzień zdecydowanie za szybko się kończy.
    Pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Będą nowe przepisy już niebawem, tak więc tak naprawde nic się nie kończy:)

      Owocnego popołudnia!!!

      Usuń
  6. haha zdjecie- dzieki Marcel, a zapiekanka i dzieki Kaja? :P hihi
    Dzisiaj zrobilam sobie popracy inna salatke ale z takim sosem, super wyszlo :) Pozdrawiamy - Basia i Marcel

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie nastawiaj mi żony przeciwko mnie!!!
      Jej podziękowałem jak skończyłem jeść, Marcelowi podziękowałem, bo zrobił mi zdjęcie:)
      Do zobaczenia wkrótce!!!

      Usuń
    2. Tłumaczenie zaakceptowane:P teraz już każdy wie, że to nie Marcel robił zapiekankę:))) W sumie to nie mogę się gniewać bo Marcin ostatnio dogadza bardzo mojemu podniebieniu i też mu publicznie nie dziękuję. A co tam jak już jestem to DZIĘKUJE za te wszystkie przepyszne potrawy :* publicznie:)

      Usuń
    3. Uuuuuuu, skoro tak mówisz, to powiedz, co jutro chcesz na obiad, będzie na specjalne życzenie:)
      A po jutrzejszym obiedzie idę na soki na kilka dni, więc będziesz mogła delektować sie soczkami od rana do wieczora!!!

      Usuń
  7. witam, zupa grzybowa mnie urzekła lecz nie przepadam za selerem naciowym, co byłoby w niej dobrym zamiennikiem?

    OdpowiedzUsuń