Powered By Blogger

czwartek, 8 lipca 2010

WITAMINA B17 (AMIGDALINA, LEATRILE, LERTIL)

 (mój zapas pestek na zimę:))



O witaminie B17 nie pisałem wcześniej, gdyż byłem przekonany, że jest to temat bardziej znany, ale jak się okazało na blogu Ewci, wcale tak nie jest.
Tak więc obojętnie, czy już o niej wiecie, czy nie warto się nią zainteresować na poważnie.
Cały problem z amigdaliną polega na ty, że w jej skład wchodzi cyjanek, który jak powszechnie wiadomo jest trucizną. Nie występuje on w tym przypadku jako substancja samodzielna, tylko jako jeden z ,,komponentów" B17.
Straszą nas spożywaniem tej witaminy, gdyż ma ona zdolność (dzięki zawartości cyjanku) niszczenia komórek rakowych. Należy pamiętać, że chociażby witamina B12 także zawiera cyjanek, jednak nikomu w świecie pseudo nauki to nie przeszkadza.
Witamina B17 jest bardzo ważną częścią terapii antyrakowej doktora Gersona.
Zostało udowodnione, że komórki rakowe nie znoszą podwyższonej temperatury ciała. U chorych w klinice Gersona poprzez gorące kąpiele wywoływana jest gorączka, która niesamowicie wspomaga całą kurację.
Na 15 min przed kąpielą część pacjentów szczególnie tych z nowotworami złośliwymi dostaje B 17 dożylnie.
Zostało udowodnione, że większa dawka amigdaliny podnosi temperaturę guza o 1 stopień C. Kiedy temperatura ciała już jest podniesiona przez sztuczna gorączkę, stanowi to kolejną pomoc w leczeniu.

Nie trudno zgadnąć, że najlepszym źródłem B17 nie jest mięso, ale warzywa i owoce:)
Oto kilka przykładów:
- w pestkach jabłka, moreli, wiśni, nektaryn, brzoskwiń, śliwek
- w ziarnach pszenicy, jęczmienia, ryżu brązowego, owsa
- w orzechach nerkowca.

Patrząc na powyższe informację polecam wszystkim gorąco zjadanie jabłek w całości i traktowanie pestek brzoskwiń, moreli, śliwek itp jak orzechów i rozłupywanie ich w celu zjadania nasionek znajdujących się w środku.
Nasionka te są troszkę gorzkie, ale powiem szczerze, że mi ten smak odpowiada:)
Nie ma co tez przesadzać i wystarczy jeśli profilaktycznie będziemy zjadać po prostu wszystkie nasionka z owoców, które w danym dniu jedliśmy. Jeśli zjesz 3 morele, zjedz 3 nasionka, proste:)
Można nabyć amigdalinę w tabletkach, jak i również nasionka moreli już wydłubane, takie ułatwienie dla leniwych:)
Wklejam link na YT o B17 i polecam poszukanie sobie info na ten temat, pokazuje nam to jak jesteśmy oszukiwani, ale to osobny nie tylko post, ale chyba nawet i blog by trzeba założyć:)

http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ

21 komentarzy:

  1. Hej:) Super post Marcin !!!! Ktos mi wczesniej link do filmiku na ten temat wyslal i obejzalam kawalek tylko teraz dzieki tobbie juz wiem co i jak. Bede lykac petski jak tylko sie da:) Dziekuje jeszcze raz za cenne informacje!!!
    buzka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cała przyjemność po mojej stronie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie słyszałem o witaminie B17. Jem czasami orzechy nerkowca więc jestem "ubezpieczony"

    OdpowiedzUsuń
  4. Hm, ciekawe. Już kiedyś ktoś mnie zachęcał do jedzenia jabłek w całości, ale jakoś nigdy się nie skusiłem :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Dla mnie to już jest takie naturalne, że jak ostatnio chodziliśmy po górach ja i mój szwagier, postanowiliśmy jedząc jabłko, że zrobimy konkurs...
    Coś w stylu ,,kto rzuci dalej ogryzkiem".
    No wiecie takie zawody :)
    Niestety zagadałem się potem i zjadłem ogryzek zapominając, że miałem go zostawić tym razem:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zapomniałem dodać, że nikt nie wygrał, bo konkurs się nie odbył przecież ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. To bardzo ciekawe z tymi pestkami , zaraz wskocze na link i poczytam,ale pamietam jak przed laty slyszalo sie zeby nie jadac pestek bo sa trujace , moze nie tak do konca ,ale ,ze maja w skladzie cos co nie jest dobre dla nas .
    Teraz wszystko na odwrot i z wieloma rzeczami tak jest, raz mowia jesc bo zdrowe a potem ,ze juz nie bo wrecz przeciwnie! mozna sie w tym pogubic
    pozdrawiam Gosia

    OdpowiedzUsuń
  8. Pamiętajcie, że połykanie pestek w całości nic nie daje rośliny zabezpieczyły się, aby pestki w całości przeszły przez układ pokarmowy zwierząt, które spożywają ich owoce w celu ich rozsiewania. Pestki trzeba rozgryzać i wtedy ich zawartość dostaje się do organizmu. Cyjanek potasu staje się trucizną dla człowiek dopiero, gdy w żołądku nastąpi reakcja chemiczna z kwasem solnym i powstanie chlorek potasu i kwas cyjanowodorowy, który jest śmiertelną trucizną. Straszenie związkami organicznymi cyjanowodoru bez pokazania reakcji chemicznych przebiegających przy rozkładzie przez poszczególne enzymy jest manipulacją wykorzystującą niewiedzę ludzi.

    OdpowiedzUsuń
  9. cala wina to koncerny farmaceutyczne oni manipuluja calym swiatem ludzkim im nie zalezy na wyleczeiu ,to sa miliardy dolarow lub euro. ta witamina jest znana od rku 1920 oglosil ten wynalazek musze tak powiedziec dr. Ernst T.Krebs w niemczech. i to cala filizofia ktora farmacja nie chce przyjac do wiadomosci BO TO SA DOLARY; na choych ludziach trzeba zarabiac.

    OdpowiedzUsuń
  10. jeszcze jedno pracuje na onkologii to mam rozeznanie co pacjetowi daja chemoterapia ktora powoli zabija pacjeta-pacjentke a nie leczy to tylko cud na 1000 osob ktorzy sa wyleczeni , ale po 4-7 latach wracaja do nas spowrotem by odejsc do innego wymiaru niepotrzebnie.

    OdpowiedzUsuń
  11. Smutny ten nasz świat, ale głęboko wierzę, że będzie lepiej, bo już jest lepiej, bo coraz więcej ludzi dostrzega, że gdzieś tam zmanipulowani przez pewne środowiska, w tym farmaceutyczne i zaślepieni w pogoni za materializmem pogubili się.

    Ale jest nadzieja, w nas wszystkich, którzy jesteśmy tego świadomi :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pamietajcie rowniez ze 99,9 % produktów zawierajacych amigdaline B 17 zostalo zmodyfikowanych w celu usuniecia tej ze witaminy z roslin w celu stworzenia "bezpiecznych" odmian nie zawierajacych cyjanowodor. Te dzialania byly rowniez kreowane przez koncerny farmaceutyczne w celu usunniecia tej wit z diety czlowieka. pod pretekstem toksycznosci cyjanowodoru. Brak B17 w diecie zwiekszyl zachorowalnosc na raka wiec koncerny zarabiaja krocie.
    trzeba spozywac owoce i nasiona roslin niezmodyfikowanych genetycznie, a ciezko takie znalezc

    OdpowiedzUsuń
  13. Dziękuje bardzo za cenne informacje!!!

    OdpowiedzUsuń
  14. witam ! ja rowniez stosuje wit.B17 profilaktycznie.Kupuje siemie lniane i miele je bezposrednio przed zjedzeniem . Niestety za duzo czytalam jak to ona szkodzi i w ogole jest trujaca ,ze za kazdym razem po zjedzeniu wkrecam sobie film ze cos sie ze mna dzieje ( wina oczywiscie nerwicy ) dobija mnie to ze jak zjem i sie czyms zajme to nic mi nie jest natomiast jak tylko pomysle to momentalnie dostaje dusznosci -PARANOJA :/ Ale mniejsza o to .Chcialam zapyac czy znacie lub trafiliscie na kogos komu faktycznie pomogla wit B17?? duzo czytam na ten temat i nigdzie nie moge znalezc potwierdzenia dla tej teorii :( troche mnie to zasmucilo czemu nigdzie nie mozna spotkac osob leczacych sie letrilem :(

    OdpowiedzUsuń
  15. Ja znam kogoś, komu nie pomogła. Steve McQuenn leczył się nią w meksykańskiej klinice przez cztery miesiące, ale guz urósł mu przez ten czas tak, że musiano go operować i zmarł. Leczył go "terapią metaboliczną" pan Kelley, współpracownik Griffina, który poleca wszystkim tę substancję.
    Ludzie i 50 lat temu, w czasach starych sadów i wyjazdów na wieś, bo w sklepach nie było nic, chorowali i umierali na raka, i niemodyfikowane owoce ich nie chroniły.
    Amigdaina rozkłada się akuratnie tak jak cyjanek - powstaje cyjanowodór. Zatrucie cyjankami obserwowano u leczonych amigdaliną.

    OdpowiedzUsuń
  16. Zaciekawiony, wybór należy do Ciebie, ja przedstawiam pewne informacje, nie mówię CI co masz robić.
    Ale dzięki za komentarz, każdy punkt widzenia mile widziany.
    Pozdrawiam!!!

    OdpowiedzUsuń
  17. myślę że Zaciekawiony ma kiepską wiedzę albo ociera się o zakłamaną współczesną medycynę.Tak ,nawet na wsi można zachorować na raka jeżeli się będzie jadło a nie odżywiało (a to różnica). Nigdy wcześniej w Polsce nie było takiej zachorowalności na raka jaka jest teraz.Ukrywane fatalne w skutkach wyniki GMO ,opryski środkami tak rozpowszechnionej firmy Monsanto(która jest prekursorem GMO),wyjałowione ,pozbawione witamin i mikroelementów jedzenie kupowane w dyskontach powodują tak ogromną umieralność na nowotwory Ulepszacze,spulchniacze,konserwanty,itp oto nasze dzisiejsze pożywienie..o.. a czy wiecie że Aspartam to są zmodyfikowane odchody bakterii E coli.Tak więc testują na nas wszystko bez przymusu :leki,zmodyfikowane jedzenie i jeżeli drogi czytelniku nie zaczniesz myśleć to zostaniesz jednym z wielu królików doświadczalnych NA WŁASNE ŻYCZENIE. Wit B17 jest dla nas ogromną barierą ochronną przed nowotworami ,znam parę przypadków które wyszły z raka a zwłaszcza jeden-czerniak,najgorszy z raków,dawano tej osobie 1/2 roku życia,minęło 17 latach i jest całkiem zdrowa i może właśnie dlatego że nie brała żadnej chemii,radioterapii ani szczepionki żyje.Zmieniła sposób odżywiania przede wszystkim kasza jaglana(łuskane proso),chleb pełnoziarnisty,delikatnie masełko itp.Przy okazji pamiętajmy również o drugiej bardzo ważnej witaminie ,witaminie C,która ochroni nas przed wirusami Eboli,czerwonki krwotocznej,ptasiej grypy, świńskiej grypy i wieloma innymi ciężkimi wirusami.ZAUFAJMY NATURZE A NIE LEKARZOM(biznesmedykom)

    OdpowiedzUsuń
  18. Quality articles is the secret to be a focus for the users
    to visit the website, that's what this web page is providing.

    Here is my homepage :: seo service

    OdpowiedzUsuń
  19. If you would like to increase your knowledge simply keep visiting this web site and be updated with the most recent information posted here.


    My website - seo soft

    OdpowiedzUsuń
  20. Witam.Chciałbym się dowiedzieć,czy twarde pestki należy mielić ze "skorupką",czy tylko środek? I druga sprawa.Ma ktoś jaką "listę",ok.10-15pozycji,tych najbardziej "wartościowych" dostawców vit.B17?

    OdpowiedzUsuń