Od jakiegoś czasu szukam odpowiednich przepisów, ale nie zawsze to co ,,ugotuję" nadaje się do tego żeby to opublikować i jeszcze firmować swoim imieniem:)
Mam już jednak kilka surowych przepisów i umieszczę dzisiaj jeden z nich.
Składniki:
- 8- 10 pieczarek
- pół kubka obranych pestek słonecznika
- pół cebuli
- ząbek czosnku
- DUŻO koperku (ostatnim razem dodałem pietruszkę i też było jej DUŻO:))
- łyżka oleju lnianego (lub innego)
- sól, pieprz- jest to jedyna potrawa jak na razie gdzie zupełnie nie oszczędzam tych przypraw:)
- por
- woda
- marchewka
Sposób wykonania:
Kroimy grzyby, por, koperek, cebule, czosnek.
Wrzucamy wszystko razem do robota kuchennego lub blendera, dodajemy słonecznik (jak zawsze namoczony godzinkę wcześniej). Dolewamy olej, dodajemy sól, pieprz oraz wodę i dobrze miksujemy razem. Wodę dolewamy powoli aby uzyskać coś pomiędzy kremem, a zupą.
Kroimy marchewkę w małą kosteczkę i dodajemy ją na koniec po nalaniu zupy na talerz jako element nie tylko smakowy, ale dekoracyjny (marchewka ożywia lekko tą szarą mieszankę:))
I to wszystko!!!
Muszę Wam powiedzieć, że pyszniejszej zupy grzybowej nie jadłem w życiu(przepraszam mamo:)).
SMACZNEGO!!!!
och co ja bym dala zeby ta zupke teraz zjesc!!!!!
OdpowiedzUsuńA co ja mam powiedzieć :|
OdpowiedzUsuńSorki, naprawdę mi żal było, to wstawiać, ale trudno, co robić:)
OdpowiedzUsuńKiedyś ją zrobię specjalnie dla Was moje niejadki kochane!!!
Musimy kolejna taką akcję niejedzenia zaplanować z większym wyprzedzeniem, będzie nam łatwiej razem:)
:)
OdpowiedzUsuńMarcin ja poprosze o więcej przepisów:)
OdpowiedzUsuńMonika fajnie, że jesteś, będzie więcej obiecuje:)
OdpowiedzUsuńHej od niedawna jestem na surowej diecie i jeszcze wszystkiego dokładnie nie wiem.. dlatego mam do Ciebie pyt czy te pieczarki w tej zupce są zupełnie surowe ? nie gotowałeś ich wg? plis odp bo mam ochotę na tą potrawkę:) pozdr Kasia
OdpowiedzUsuńOne są 100% surowe, ale na początek możesz dodać poowe pieczarek i nie zapomnij o koperku (lub pietruszce) nadaj e smak całej potrawie.
OdpowiedzUsuńPowodzenia i smacznego:)