czwartek, 19 lipca 2012

SUROWE PESTO

Hejka, pierwszy sos, który będzie potrzebny do wykonania przepisu na lasagnę:)
Robię filmiki osobno, ponieważ przepis ten nadaje się również do innych potraw, robiłem z nim min spagetti z cukinii, kanapki itp
Bardzo smaczny i prosty przepis, polecam serdecznie, chociaż ilość oliwy z oliwek sprawia, że nie jest to moim zdaniem najzdrowsze danie, ale co tam, raz na jakiś czas nie zaszkodzi :)
hahhah

Jak zawsze SMACZNEGO!!!

6 komentarzy:

  1. Pychota! ja swoje jadłam jako sos do sałatki z pomidorków, jednak jako bazy użyłam migdałów, tym razem spróbuję z nerkowcami :D :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nerkowce są bardziej tłuste, migdały i dają troszkę inną konsystencje, ale tak naprawdę, nawet włoskich możesz dodać pół na pół z nerkowcami. Zabawa smakiem, jest wskazana :)

      Usuń
    2. Witam Cię Marcin. Zaczynam wkręcać się w zdrowe odżywianie. Właśnie zakupiłem wyciskarkę. Czytuję też trochę na temat ziół, z których możemy powyciskać soki. Mianowicie mam pytanie (mniszka lekarskiego jak już zauważyłem używasz) czy poza mniszkiem używasz może do soków chociażby również krwawnika pospolitego, tasznika albo babki lancetowatej? Jeśli chodzi o Pesto które przyrządziłeś to spożywasz je samo, czy może jako dodatek do czegoś? Ps. Piszę do Ciebie pierwszy raz, ale widzę że, (w sumie wszyscy zauważają) masz niesamowity potencjał i wiele energii, tak więc pewnie nie ostatni. Pozdrawiam z Opola!

      Usuń
  2. Banalnie proste a super smaczne. Naprawde fajny przepis :) Beata

    OdpowiedzUsuń